Workshop schilderen

Een bijzonder boeiende en leerzame middag in het atelier van Roxanne met een echtpaar dat hun 12,5 jarig huwelijks-jubileum vierde.
Dat leverde dit prachtige schilderij van een brug met een verhaal op.

Reacties


geschreven door Hermine Vlutters op 04 Mei 2010 om 01:49

Dag Saskia en Jan,

Ik las jullie verhaal op het internet betreffende het schilderen van de brug gemaakt tijdens jullie wereldreis. Ik wil jullie bij deze feliciteren met jullie 12,5 jarig huwelijk. Ik hoop dat het goed met jullie gaat. Ik zou het fijn vinden weer eens contact te hebben. Met ons gaat het goed.
Heel veel groeten
Hermine Vlutters

geschreven door Jan Beukema en Saskia Brinks op 10 April 2010 om 20:10

Op maandag 8 maart 2010 is het precies 12,5 jaar geleden dat we op een maandag getrouwd zijn. Een goede reden om samen iets bijzonders te doen of te maken. Na wat googlen komt Saskia terecht op Nooit Meer Maandag. Alleen de naam al past goed en als blijkt dat er geschilderd kan worden is het helemaal mooi. Na heen en weer gemail met Roxanne ontstaat er een plan, maar hoe en wat precies blijft een verrassing (helemaal voor Jan) en ook wel spannend. Op 8 maart worden we door Roxanne en Marian welkom geheten met een heerlijke lunch in het mooie atelier aan het Damsterdiep. Daarna moeten we aan de slag. We hadden twee foto's opgestuurd waar we "samen iets mee hebben" en die ons leven op en na de trouwdag goed symboliseren: een hangbrug gefotografeerd in Noord-Pakistan en een foto van DE kus op onze trouwdag. De brug is bij ons allemaal favoriet, maar we willen ook graag de kus erbij. Marian bedenkt een subtiele en grappige oplossing. De kleuren worden uitgezocht en dan gaan we aan de slag. De ondergrond wordt gemaakt door meerdere lagen verf op te brengen met behulp van gooien, rollen en spatten met water. Het lijkt makkelijk, maar de juiste techniek is soms best lastig. En dan komt het echte werk nog. Met behulp van een beamer en een verduisterd atelier schilderen we de schaduwvlakken van de brug op het doek. Met het licht weer aan volgt de rest. Ook de oranje finishing touch van Jan. Het klinkt nu simpel, maar het kostte tijd, zweet, soms frustratie, maar gelukkig vooral plezier en tot slot: de voldoening. De brug staat op het doek! Echter, zonder de enthousiaste en deskundige begeleiding van Roxanne en Marian was het natuurlijk nooit gelukt. Dus, Roxanne en Marian: heel erg bedankt voor deze mooie middag en het prachtige eindprodukt.

Jan en Saskia

Geef een reactie

Onderstaande invulvelden zijn verplicht

naam

e-mail (niet zichtbaar)


controle: typ 163433 ter controle

verzend
ga naar reacties >>